Uitleg-Tabel

KernOmschrijving
DatabaseMeerdere keren per week wordt een scan gepubliceerd van alle effecten met een notering in Amsterdam, geselecteerde buitenlandse aandelen met een notering in euro’s, ETF’s, indices, sectoren, commodities en valuta’s. De notering van alle aandelen is in euro’s evenals vrijwel alle ETF’s. Het scanoverzicht zal in de loop van de tijd worden uitgebreid met nieuwe interessante mogelijkheden.
Zoeken eenvoudigVia het vakje met zoeken: kunt op van alles zoeken. Bijvoorbeeld een naam, maar ook op basis van de noteringscode. Zo kunt u voor .as (denk aan de punt) kiezen voor alle aandelen en ETF’s die in Amsterdam staan genoteerd. Voor ind voor alles waar deze afkorting instaat, voor sectoren kiest u spdr, voor iShares kiest u een deel van de naam, voor euro voor alles dat met de euro heeft uit te staan. Denk ook aan zoekopdrachten als voor coffee, brent, s&p, s&p 500, bitcoin etc.
Zoeken gecombineerdU kunt uw zoekopdracht verfijnen. Type in het zoekvakje 'etf esg isha msci' als u geïnteresseerd bent in ESG-gekwalificeerde ETF’s gebaseerd op een MSCI-index van iShares. U kunt dat op deze manier vinden, omdat alle kenmerken in de naam zitten.
Zoeken kruislinksZoeken naar twee variabelen als bijvoorbeeld Shell + 600 is op dit moment niet mogelijk.
ChartsDeze zijn afkomstig van TradingView
Data Deze scan afkomstig van Refinitiv, zowel die worden gebruikt voor de scans met Metastock als fundamentele overzichten.
MAVMAV is de Engelse afkorting voor het voortschrijdend gemiddelde.
Afw MAVDit is de procentuele afwijking van de laatste prijs. Een negatief getal geeft het percentage aan van hoever de laatste prijs beneden het voortschrijdend gemiddelde; een positief getal hoever het boven de laatste prijs staat. Het kan als een indicatie worden gezien hoe het intsrument zich verhoudt tot de massa.
RSIRelatieve Sterkte Index. Een lage stand (circa 30) geeft aandeel dat iets oversold is. Een stand van rond de 70 wijst op overbought. De indicator is gebaseerd op 20 dagen ofwel 1 maand.
BBBot + RisicoBBBot staat voor de ondergrens van de statistische indicator Bollinger Bands. Het Risico is het percentage dat de koers kan dalen naar de ondergrens.
BBTop + PotentieBBTop staat voor de bovengrens van de statistische indicator Bollinger Bands. Potentie is het percentage dat de koers kan stijgen naar de bovengrens.
Pot-RisDit is het verschil tussen Potentie en Risico. Een positief getal is een aanwijzing dat er meer ruimte is voor een stijging dan voor een daling. De grootte van het getal zegt iets over de verhouding tot de massa.