Zegevieren

De geest is uit de fles. Biden heeft Trump verslagen bij de Amerikaanse presidentsverkiezing, er is een medicijn gevonden tegen Covid-19 en we hebben 10 Cashcow Awards mogen uitreiken. Er hoeven nog maar enkele hobbels te worden genomen en we mogen weer naar buiten.

De BeleggersFair moest u dit jaar nog van achter het scherm bezoeken. De volgende fair zal de deuren weer mogen openzwaaien, althans zo ziet het er voorlopig naar uit. In de rij staan voor een broodje kroket wordt dan weer leuk. Het zal zorgen voor een opluchting. We zijn mensenkinderen die er bewust van zijn geworden dat een beeldscherm een hulpmiddel is en geen alternatief voor een knuffel of andere vorm van lichaamscontact.

De zegetocht van Biden naar het Witte Huis en de vondst van een coronavaccin zal de kaarten op de financiële markten flink schudden. De eerste reacties waren ongekend positief. Het geeft aan dat een belangrijke kentering tot grote uitslagen kan leiden. Tijdens de euforie moeten we de gedachte parkeren dat ook een kentering op de rentemarkt voor zo’n opschudding kan zorgen.

Voorlopig zal iedereen zich vooral concentreren op de verschuiving binnen de groep van aandelen. Het wordt minder tech en meer oude economie. De overdreven waarderingsverschillen zullen worden genormaliseerd. Waarom voor tech tussen de 35 en 200 keer de winst betalen terwijl er veel aandelen in de oude economie zijn te vinden met een waardering van tussen de 5 en 20.

Tijdens de BeleggersFair heeft menigeen er al op gewezen dat negatieve krachten zullen inboeten. Alleen de stormvlag voor de relatie tussen China en de VS wappert nog, maar dat kan snel veranderen als de VS net als China haar wil en bemoeizucht niet exporteert.
Al met al is het heerlijk en positief voor de haussiers dat het goede gevoel zegeviert.

Eddy Schekman
Cash platform (10-nov-2020)

Categorised in: Eddytorial, Markten