Wie gaat profiteren van de nieuwe ontdekking om corona te genezen

Dexamethasone kan beleggers enige hoop geven. Het is geen vaccin, maar een medicijn dat volgens CNBC kan worden ingezet om met het coronavirus besmette patiënten te genezen voor ongeveer 8 euro per persoon.

https://www.cnbc.com/video/2020/06/16/former-fda-chief-scott-gottlieb-breaks-down-report-on-promising-new-covid-19-steroid-treatment.html

Als dexamethasone, dat ook wordt gebruikt bij de behandeling voor onder meer astma, COPD, tennisarm, hersenvliesontsteking en reumatischeartritus, op grote schaal doet wat wetenschappelijk onderzoek aantoont, dan zal dat het herstel van de economie versterken. Vrees voor een correctie op aandelenmarkten zal daardoor verkleinen.

Dexamethasone wordt door een groot aantal producenten onder verschillende namen en voor diverse toepassingen op de markt gebracht. De website Drugs.com verwijst naar een groot aantal kleinere bedrijven, die mogelijk voor een belangrijk deel in handen zijn van grotere producenten. Novartis wordt een aantal keren genoemd. In Zwitserland noteert het aandeel 82,63 frank bij een koers/winst van 15,5. Het aandeel noteert 3,4 keer de boekwaarde en 4,0 keer de omzet. De bovengrens van de bandbreedte ligt op 95 frank.

%d bloggers liken dit: