Wereldhave: Koersverdubbelaar gestaffeld kopen

Wereldhave daalde gisteren met 4,8% naar 14,50 euro. Een stijgende inflatie is toch positief voor vastgoed?

Investtech: “Het aandeel is niet meer op één dag gedaald sinds 14 december 2020, toen de daling 5,58% bedroeg. Technisch ziet het er echter goed uit. Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn.”

Fundamenteel valt de koersdaling moeilijk te rijmen. Een stijgende inflatie en ontsluiting van de economie zouden een positief effect moeten hebben op de koers. Het tegendeel is waar, wat aangeeft dat momenteel vooral sprake is van een door traders bepaald sentiment.

Beleggers in vastgoed moeten niet in de corona-lockdown blijven hangen. In de correctiefase van de markt kunnen beleggers staffelend Wereldhave kopen. Charttechnisch kan de koers naar de weerstand van 26 euro, waarmee de koers boven de high van 2019 komt. Fundamenteel zal het bestuur wel orde op zaken moeten krijgen, want dient te leiden naar een gezonde winstgevende situatie. Een ondersteunende emissie van aandelen kan geen kwaad met een marktkapitalisatie van 613 miljoen, nog geen derde van de bedrijfswaardering van 2,0 miljard euro.Categories: Tips van Eddy Schekman, Vastgoed