Voorzichtig met valse signaal van AEX

Beleggers moeten niet overmoedig reageren op een herstelbeweging van de AEX.

Een lichte stijging hoort bij de daling van gisteren. Van een opgaande beweging is geen sprake als de AEX vandaag minder dan 0,6% stijgt. In de voorbeurs ziet het daar niet naar uit. Bovendien is het technische plaatje niet in het voordeel van de haussiers. De index staat nog niet onderin de bandbreedte. De RSI staat eveneens nog niet op een koopwaardig niveau. Actieve beleggers zouden van een opleving speculatief gebruik kunnen maken om gedekte calls te schrijven, omdat de daling een aanzet is voor een stijging van de AEX.

De Duitse economie is in recessie door de daling van 0,3% in Q1 na -0,5% in Q4. Durf tegendraads te denken. Recessies duren meestal kort. Bovendien is deze recessie beperkt qua omvang.

Amerikaanse futures liggen er goed bij met een winst van de Nasdaq van 1,7%, wat te maken heeft met de ‘goldrush’ door de AI en de koerssprong van Nvidia. Azië laat zich leiden door de Fitch-rating. Nikkei +0,4%, Shanghai -0,2% en Hong Kong -2,3%. Euro/dollar 1,0725. Brent -0,6% op 77,85 dollar.