Video

Beste,

Kernpunten:

  • Interviews zijn voor Cashcow.nl en andere sites
  • Waarom Skype en later Teams
  • Ongevraagde opname-tips

De video’s die ik maak zijn in belangrijke mate voor Cashcow.nl. Na plaatsing kunnen ze vertraagd worden ingelezen op andere sites.

Voor het interview ontvangt u van mij een geagendeerde uitnodiging met een link. Na plaatsing van het interview ontvangt u een hyperlink.

Opnames vinden altijd plaats met Skype (download als app in uw appstore of via www.Skype.com ). De keuze voor Skype heeft te maken met veiligheid, distributie, settings voor opname en integratie in software als PowerPoint. Producten als Zoom zijn beperkter, te verweven met de systeemsoftware en kunnen de pc ongevraagd als server gebruiken.

Video’s worden nu geplaatst op YouTube. Dat wordt Teams/Stream op het moment dat Microsoft heeft vrijgegeven om de video’s op Teams/Stream te kunnen integreren op websites als Cashcow.nl. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk dat ongewenste advertenties of afspeellijsten in de video worden geïnjecteerd.

Enkele ongevraagde opname-tips van mijn kant; het is echt iets anders dan een deelname aan video-vergadering:

  • Apparatuur: Zowel een pc als een smartphone leveren goede kwaliteit met Skype.
  • Geluid: Is een heikel punt. Soms klinkt het hol, soms te zacht. Werk eventueel met de externe microfoon van uw telefoon of maak met een doekje een geïmproviseerd plofkapje voor de microfoon die u voor de pc gebruikt.
  • Omgeving: Neem voldoende afstand van de camera. Laat meer zien dan alleen iets van uw hoofd.  Zorg ervoor dat de achtergrond er ordelijk uitziet. De impact van beeld op uw boodschap is veel groter dan u denkt. U hoeft niet aan een bureau te zitten. Een Skype-call vanaf een terras of boot is ook prima.
  • Uitnodigingsmail: In de uitnodigingsmail met hyperlink komen enkele steekwoorden te staan. Deze kunnen tot een uur voor de opname wijzigen.
  • Q&A: Geef korte antwoorden en geen pleidooien. Geen tweeledige antwoorden. Lange antwoorden worden afgekapt. Gebruik een antwoord niet om over iets anders te beginnen. Geen commerciële boodschap. Indien mogelijk, toon emotie in uw antwoord.
  • Duur: Met 1 persoon 3-5 minuten. Met meerdere personen 5-8 minuten.

Let wel, het is de verdienste van de kijker dat hij het interview uitkijkt.

Met vriendelijke groet,
Eddy 埃迪 Schekman