Vergeet ethereum, koop bitcoin voor een ritje

China heeft de cryptomarkt een hardere klap uitgedeeld dan het besluit van Tesla om bitcoin niet meer als betaalmiddel te accepteren. De beslissingen van China en Tesla zullen echt niet het einde betekenen van crypto’s als bitcoin en ethereum. Daarvoor is de volatiliteit te hoog en de marketing te sterk. Cryptobeleggers kiezen voor de beweging en niet voor het verhaal.

Drie Chinese instanties hebben cryptovaluta’s verboden als betaalmiddel en als belegging. Dat komt harder aan dan het besluit van Tesla om met opgespaarde bitcoins een gekochte auto af te rekenen.

Vandaag

Vandaag staat bitcoin 4,3% lager op 41.050 dollar en staat ethereum 3,1% lager op 3.200. Momentum-beleggers zouden voor een volatiele herstelbeweging bitcoin kunnen kopen. Ethereum is technisch op dag- en weekbasis te overbought om te kopen.

Chart Bitcoin op dagbasis

Bitcoin is op dagbasis beneden de ondergrens van de bandbreedte gekomen. Dat is een charttechnische voorbode van een herstelbeweging, vooral in combinatie met de lage RSI. Wees niet overmoedig. Op weekbasis ligt de ondergrens van de bandbreedte op 35.000 dollar.Categories: Crypto