Vaccin-kandidaat Moderna kopen icm een put-optie

Nog geen belegger weet welke onderneming de corona-kandidaat kan omzetten in een corona-vaccin. Een blinde aap kan een potentiële winnaar aanwijzen. Speculatief ingestelde beleggers zouden Moderna kunnen kopen op 94,85 dollar met het niet te onderschatten risico dat het een gok is met enkele ‘nieten’. Combineer het wel met de aankoop van een langlopende put-opties. Voor Moderna geldt erop of eronder qua vaccin en de daarbij horende koersreactie van explosie of implosie.

Koersen zijn sterk gestegen van de aandelen van ondernemingen die druk in de weer zijn om een coronavaccin te ontwikkelen. Hierdoor wordt voor Moderna al 449 keer de omzet betaald en voor BioNTech 132 keer de omzet. In beide gevallen is de koers meer dan 23 keer de boekwaarde.

Het is gokken wie als eerste een vaccin op de markt mag brengen, maar ook wie voldoende snel een vaccin kan produceren om 5 miljard van de 8 miljard mensen te vaccineren. Naar het schijnt moet ongeveer 60% van de wereldbevolking worden ingeënt. Andere vaccin-jagers zijn onder meer Curevac en Vaneva. “De verwachtingen voor 205 kandidaat-vaccins tegen het coronavirus zijn hooggespannen”, schrijft het FD.

Johnson & Johnson en Pfizer worden eveneens veelvuldig genoemd als belangrijke spelers op de coronamarkt. Qua waardering ontlopen beide bedrijven elkaar niet veel met een waardering van 4x de omzet en 3,1 keer de boekwaarde voor Pfizer en 6,6 keer voor Johnson & Johnson.

%d bloggers liken dit: