Unibail-Rodamco voor de lange termijn

Unibail-Rodamco zit in de hoek waar de klappen vallen met een koersdaling van 11,5% naar 64,11 euro.

Het koersleed is veroorzaakt door de berichten, liever gezegd beschouwingen, voor de vrees van een recessie. Deze zou worden ingegeven door de ontwikkeling van de inflatie, die een extra impuls kan krijgen als de Chinese economie weer opengaat. De vraag naar olie zal dan stijgen. Prijzen lopen dan op. Centrale banken moeten dan hard op de rem trappen.

Inflatie hoeft niet altijd slecht te zijn voor vastgoed. Veelal stijgen prijzen en huren in een periode van geldontwaarding. Keerzijde is wel meer wanbetalingen, dreigende faillissementen en toename van de leegstand. Vastgoedbeleggers prijzen nu zoveel mogelijk ellende in. Dan kan het straks alleen maar meevallen. Namen van complexen in Warschau, Madrid en Stockholm veranderen in Westfield. Dat lijkt meer het resultaat van verveelde vergaderingen dan van commercieel belang. Het gaat slechts om een ding: kopen, kopen en nog eens kopen.

Sinds begin dit jaar beweegt de koers tussen de 55 en 80 euro. De RSI wekt de indruk dat het aandeel oversold is. Het aandeel staat net iets hoger dan 20 jaar geleden. Het is wachten op een kentering. Dan kan de koers stijgen tot boven de 100 euro. Daar heeft het management geen grip op. De economie bepaalt.

Categorised in: Tips van Eddy Schekman, Vastgoed