Tracker Tips: selectief duurzaam Chinees

Fondsaanbieder BNP Paribas Asset Management (BNPP AM) heeft een ETF voor maatschappelijk verantwoord beleggen in China gelanceerd.

Deze duurzame tracker biedt blootstelling aan grote en middelgrote Chinese bedrijven met een sterke ESG-rating.

CHINE

De BNP Paribas Easy MSCI China Select SRI S-Series 10% Capped ETF met ticker CHINE en isincode LU2314312849 is verhandelbaar op Euronext Parijs en Xetra en heeft een kostenplaatje van 0,45% op jaarbasis: de goedkoopste in zijn klasse op de Europese markt.

Het universum van CHINE is in beginsel de MSCI China-index waaruit de bedrijven met de hoogste ESG-ratings worden geselecteerd die samen 25% van de marktkapitalisatie in elke sector uitmaken.

Elk bedrijf heeft een limiet van 10% en er is een limiet van 40% voor de som van bedrijven met een weging van 5% of meer.

klik om te vergroten
Bron: MSCI

Bovenstaande grafiek en tabel geven de performance weer van de benchmark tegenover de basisreferentie MSCI China, over verschillende periodes bezien.

Duurzaamheidsfilter

De ETF sluit bedrijven uit die niet voldoen aan de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties of die betrokken zijn geweest bij ESG-gerelateerde controverses.

Ook bedrijven met significante zakelijke activiteiten in sectoren zoals thermische steenkool, kernenergie, controversiële wapens, gokken, tabak, genetisch gemodificeerde organismen en fossiele brandstoffen gaan van de lijst.

Dit leidt tot een index van slechts 90 aandelen, van de 736 die zijn opgenomen in de MSCI China.

Karakteristieken

Het volgende overzicht laat onder meer de Top-10 van aandelen zien met relatief gewicht in vergelijking met de MSCI China, per ultimo juli van dit jaar.
klik om te vergroten
Bron: MSCI

Deze column is 17 augustus jl. gepubliceerd in IEX.nl

Het bericht Tracker Tips: selectief duurzaam Chinees verscheen eerst op OHV.

SourceCategories: Research