Tracker Tips: Eén ESG-beleggingsoplossing

Blackrock lanceert de eerste multi-asset ESG-ETF-reeks in Europa met drie varianten in een mix van aandelen en obligaties met verschillende risicoprofielen.

Het ESG ETF-assortiment met meerdere activa omvat de volgende smaken:

  • BlackRock ESG Multi-Asset Conservative Portfolio ETF (MACV)
  • BlackRock ESG Multi-Asset Moderate Portfolio ETF (MODR)
  • BlackRock ESG Multi-Asset Growth Portfolio ETF (MAGR)

Defensief

MACV met isincode IE00BLP53M98 kost 0,25% per jaar en is verhandelbaar op Xetra.

MACV biedt een conservatieve benadering en bestaat uit 80% obligaties en 20% aandelen. Het heeft een volatiliteitsdoelstelling van 2 tot 5 procent.

Neutraal

MODR met isincode IE00BLLZQS08 heeft ook een jaarlijkse kostenplaatje van 0,25% en heeft eveneens een notering op het elektronische handelssysteem van Duitsland.

MODR heeft een gematigde methode en bestaat uit 49% obligaties en 51% aandelen. Deze ETF heeft een volatiliteitsdoelstelling van 5 tot 10 procent.

Agressief

MAGR met isincode IE00BLLZQ805 sluit aan bij het voorgaande duo en kent een optimistische aanpak. MAGR bestaat voor 25% uit obligaties en voor 75% uit aandelen. Deze tracker heeft een volatiliteitssdoelstelling van 10 tot 15 procent.

Inventief

Mijns inziens zijn deze kant-en-klare portefeuilles ideaal voor beleggers die op zoek zijn naar een duurzame totaaloplossing die past bij hun risicoprofiel. Creatief bedacht en een waardevolle toevoeging in het palet van ESG-beleggen.

Deze column is 11 september jl. gepubliceerd in IEX.nl

Het bericht Tracker Tips: Eén ESG-beleggingsoplossing verscheen eerst op OHV.

Source