Tracker Tips: duurzaam dividend-trio

State Street Global Advisors introduceert drie nieuwe ETF’s onder fondsenlabel SPDR, gericht op bedrijven met een stabiele dividendgroei en een solide ESG-profiel.

U kunt als belegger inspelen op aandelen uit respectievelijk de VS, de eurozone of wereldwijde dekking.

Trio

Het drietal is vanaf vandaag verhandelbaar op het Duitse Xetra en omvat:

  • SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF met ticker ZPD3 en isincode IE00BYTH5S21 (kost 0,45% op jaarbasis).
  • SPDR S&P US Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF met ticker ZPD6 en isincode IE00BYTH5R14 heeft een jaarlijks kostenplaatje van 0,35%.
  • SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF met ticker ZPD9 en isincode IE00BYTH5T38 (daarvoor betaalt u 0,3% per jaar).

ZPD3

Met de SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF richten beleggers zich op een wereldwijde portefeuille van duurzame aandelen met een consistente dividendgroei.

Behalve dat ze een hoog dividendrendement kennen, moeten de bedrijven hun dividenden de afgelopen 10 jaar consequent hebben verhoogd. De weging van een aandeel is gemaximeerd op drie%. De weging van een sector is beperkt tot 25%.

klik om te vergroten

Bovenstaande tabel bevat de top 10 van de portfolio met in totaal 94 posities. Het gewogen gemiddelde van het bruto dividendrendement van aandelen in de index bedraagt 4,18%.

ZPD6

Middels de SPDR S&P US Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF belegt men in bedrijven uit de VS, waarbij Amerikaanse aandelen hun dividend gedurende de laatste 20 jaar stelselmatig zagen toenemen. De weging van een aandeel is beperkt tot maximaal 4%.

klik om te vergroten

Dit overzicht behelst de top 10 van de mand met in totaal 81 posities. Het gewogen gemiddelde van het bruto dividendrendement van aandelen in de index bedraagt 2,92%.

ZPD9

De SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF concentreert zich op bedrijven uit de eurozone. Voor de Europese variant geldt een wegingslimiet van 5% op individueel niveau en een sector- en landenlimiet van 30%.

klik om te vergroten

Het schema omvat de top 10 van de portefeuille met in totaal 33 posities. Het gewogen gemiddelde van het bruto dividendrendement van aandelen in de index bedraagt 3,36%.

Uitsluiting

Voor alle drie de ETF’s geldt dat bedrijven met activiteiten in de wapen-, tabaks- of thermische kolensector worden uitgesloten van de index. Hetzelfde geldt voor bedrijven die het Global Compact van de Verenigde Naties schenden.

Deze column is 7 juni jl. gepubliceerd in IEX.nl

Het bericht Tracker Tips: duurzaam dividend-trio verscheen eerst op OHV.

SourceCategories: Research