Tijd om een Aston Martin te kopen?

Ik kan leven met het idee dat Porsche net als Saab zal verdwijnen, maar mijn maag draait om bij de gedachte dat Aston Martin de coronacrisis niet zal overleven.

Aston Martin laten omvallen is een vorm van beeldenstorm. Het automerk heeft een systeemfunctie in de branche net als Maserati, Ferrari, Lamborghini, Mini, Porsche en ook een beetje Tesla en het Hollands autootje Daf (bestaat helaas niet meer). De charme van Aston Martin mag niet verloren gaan als bij Jaguar, een verjapaniseerd merk met een wolk van nostalgie.

Pijnlijk maar waar: de koers van het aandeel is al gecrasht met een verlies van bijna 70% sinds begin dit jaar. Maar wat wil je. De omzet is met twee derde gedaald naar 146 miljoen pond over de verslagperiode. Het verlies steeg naar 227 miljoen pond tegen de een verlies van 80 miljoen pond de laatste twee kwartalen vorig jaar. Toch is er klein beetje hoop. De belangrijkste fabriek in het VK gaat einde augustus weer open door de beëindiging van de lockdown. Verder hoopt iedereen dat de komst van een 4×4 een kaskraker zal worden, en de omzet zal dan weer snel hoger zijn dan het nettoresultaat.

Is het aandeel aantrekkelijk? Natuurlijk niet, maar wie wil niet zeggen dat hij een Aston Martin bezit?

%d bloggers liken dit: