Tesla voorlopig niet koopwaardig (pas in 2022)

De een vergelijkt Tesla met een bouwpakket van Lego; de ander ziet het als een computer op wielen. Beiden worden geconfronteerd met problemen.

In Nederland verzamelen ontevreden klanten zich. Sommige modellen zijn te storingsgevoelig en duur om te repareren. In China worden 30.000 Tesla’s teruggeroepen. Model 3 en Model Y moeten een update van de software krijgen. Velen klagen over uitvallende of niet goedwerkende functies. Het aantal schadevergoedingen claimt neemt toe.

Beleggers moeten voorlopig niet naar het aandeel Tesla kijken. Er hoeft pas een trendomslag te worden verwacht in 2022. In de tussenliggende periode zullen de steunniveaus van iets beneden de 500 en waarschijnlijk zelfs die van 370 worden getest.

Het aandeel noteert 671,87 dollar bij een boekwaarde van 24 dollar per aandeel. De koers/winstverhouding van 685 staat hoger dan het aandeel. Dat zijn extreme waarderingen voor een wild en schreeuwerig geleid bedrijf. Bezinning zou wel eens kunnen volgen op een crash van het aandeel.Categories: Tips van Eddy Schekman