Stop de betutteling

Wat een flauwekul om mensen te verbieden in digitale opties en andere producten met een grote hefboom te investeren. De AFM is wel erg betutteld met deze nieuwe vorm van regelgeving. Laat mensen lekker doen wat ze zelf willen. Ronduit zwak is het aangehaalde onderzoek dat aangeeft dat ongeveer 4 keer zoveel mensen geld verliezen met dit soort van producten dan winnen. Dat is nooit anders geweest. Voor de introductie van de gewraakte producten was het al zo dat 80% van de traders hun geld kwijtraakten en 20% met de winst naar huis ging. Zet die kansberekening eens af tegen het winnen van een fatsoenlijke prijs in een loterij! Producten met een hefboom bieden dan echt meer potentie op winst.

Natuurlijk is het wel zo dat mensen die dit soort van producten kopen zich goed bewust moeten zijn van de risico’s. Dat is vooral hun verantwoordelijkheid, niet die van de aanbieder van producten met een hefboom. Je moet er toch niet aan denken dat de AFM ook iets te zeggen krijgt over infrastructuur. Dan kunnen we snel beginnen met het dempen van grachten in onder meer Amsterdam en Utrecht, omdat je erin kunt verdrinken als het ijs niet dik genoeg is of je op een hete dag kunt worden overvaren door een sloep als je in een gracht wilt zwemmen.

Beleggen, investeren en traden is bereid zijn om risico’s te nemen. Hoe groter die zijn, hoe groter de uitkering van de winst bij een juiste visie. Laat mensen lekker een gokje wagen. Het is gewoon leuk om te doen en scherpt de geest. De AFM moet stoppen met die verzuurde betutteling, anders wordt het de hoogste tijd dat er een waakhond komt die de ziekelijke regelgeving van de toezichthouder bewaakt en bestrijdt.

Dit voorwoord werd eerder gepubliceerd in Cash magazine
@ eddyschekman

Lees hier het orginele bericht:

Categorised in: Eddytorial, Opinie