Steen Jakobsen heeft weinig vertrouwen in 2020

Een wereld uit balans, aanhoudende druk op financiële markten. Zo typeert Saxo Bank 2020: Een verloren jaar door de coronacrisis.

"De virusuitbraak heeft drie grote macro-impulsen in gang gezet: een wereldwijde vraagschok, een wereldwijde aanbodschok en een olie-oorlog die de prijzen tot een dieptepunt heeft gebracht. Deze laatste ontwikkeling zal leiden tot een enorme kapitaalvernietiging en binnenkort tot structurele werkloosheid", aldus beursexpert en hoofdeconoom Steen Jakobsen.

Saxo Bank benadrukt in haar vooruitblik dat de impact van het coronavirus bijna garandeert dat 2020 een verloren economisch jaar wordt, waarbij de beleidsmakers alles uit de kast moeten halen om een echte, wereldwijde recessie aan te pakken. Ook ziet de bank aanhoudende problemen voor de financiële markten.

  1. De vooruitzichten voor aandelen zijn sinds de bankencrisis nog nooit zo slecht geweest.De S&P 500 kan mogelijk naar 1600 punten dalen.
  2. We zitten in een bear market die alleen zal eindigen als de dollarkoers daalt.
  3. China zal als eerste uit de crisis geraken terwijl de recessie voor de VS en Europa aanhoudt.
  4. Als de uitbraak van corona aanhoudt, kan ook de productie van grondstoffen in gevaar komen.
  5. De huidige crisis komt net voor een belangrijke demografische verschuiving: babyboomers gaan met pensioen net nu er structurele problemen zijn.
  6. We bevinden ons op onbekend terrein zowel op het vlak van wereldgezondheid als de financiële markten.

Categorised in: Corona, Research

%d bloggers liken dit: