Sectoren die meer hebben te bieden

Wie denkt dat technologie heeft afgedaan zou wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Semiconductor en Nasdaq Next Gen hebben meer te bieden dan de AEX.

Dat blijkt uit een scan van een geselecteerd aantal sector-ETF’s op weekbasis. De AEX biedt een potentie van 4,7% op basis van de Bollinger Bands bij een stand van de index van 703,22. Die potentie is nog niet een derde van de 15,5% voor de VanEck Semiconductor ETF. Goede kansen zijn ook weggelegd voor de opkomende generatie op de Nasdaq. Deze zijn opgenomen in de Invesco Nasdaq Next Gen. De potentie bedraagt 13.

De reissector krijgt vleugels door de ontsluiting van de economie. De Lyxor Stoxx Europe 600 Travel & Leisure ETF biedt een potentie van 14,7%. Mooie kansen zijn eveneens weggelegd voor biotech en de autosector.

Punt van aandacht is wel de balans tussen potentie en risico voor Europese sectoren. De risico’s overheersen, waaruit de conclusie kan worden getrokken dat de kwetsbaarheid tot uitdrukking zal komen in een hoge volatiliteit.Categories: ETF's, Tips van Eddy Schekman