Rutte: Toon karakter en leiderschap. Ik word zenuwachtig van je

Rutte, stop met brandweermannetje spelen. Toon karakter en leiderschap. Ik word zenuwachtig van je.

Werkend en wonend in China heb ik de opkomst van de besmetting door het coronavirus in China meegemaakt, en ook de genezing daarvan. Ik leef al 50 dagen in quarantaine, door mezelf opgelegd uit voorzorg omdat ik tot de risicogroep behoor vanwege mijn aangeboren luchtwegproblemen.

Het klinkt wellicht merkwaardig, maar ik begin nu pas last te krijgen van prikkelende zenuwen over het coronavirus. Nee, ik ben niet bang dat ik het krijg. Ik weet niet precies wat mij dwars zit: boosheid, schaamte, betweterigheid en/of op pageviews jagende berichtgeving.

In ieder geval is de irritatie groot over gebrek aan leiderschap. Nederland zal gewoon op slot moeten. Natuurlijk is het probleem groot; het coronavirus heeft de stoppen uit de samenleving en de economie getrokken.

Het is alsof je als premier met een brandslang vuurtjes wil doven. Je refelecteert je te veel aan Merkel en Trump, en je doet te veel zelf. Bel Wouter Bos. Vraag hem om crisismanager te zijn. Neem afstand als een aristocraat. Sta boven de problemen. Wees de leider van het Nederlandse volk. Nu ben je het schoothondje van de corona-crisis.

Neem afstand, anders dreig je het probleem van het coronavirus te worden. Dat gun ik je niet

Screenshot: Telegraaf.nl

%d bloggers liken dit: