PostNl: 1,67 – mooie hedge

PostNL NV (PNL) eindigde op 1.67 euro na een stijging van 10.2%.

Investtech: “We moeten terug naar 11 november 2022 om een even grote stijging te vinden. Toen steeg het aandeel met 11.5%. Er was bovendien een hoge omzet. Totaal werd er voor ongeveer 13 miljoen euro in het aandeel gehandeld, wat vier keer zoveel is als de normale omzet per dag. Technisch ziet het er ook goed uit. Het aandeel is technisch gezien licht positief voor de middellange termijn.”

Fundamenteel is positief gereageerd op het kwartaalbericht. De omzet daalde met 3% naar 783 miljoen euro en het bedrijfsresultaat daalde van 33 miljoen naar 7 miljoen euro. De nettowinst ging van 16 miljoen euro naar een schamele 4 miljoen euro. De bezorging van pakketten stond vooral de eerste twee maanden onder druk, maar in maart was sprake van een voorzichtige kentering. Echter, bij PostNl weet je het nooit helemaal zeker. De onderneming heeft geen vaste hand bij het doen van voorspellingen.

Toch blijf ik het aandeel op het huidige niveau aantrekkelijk vinden. Het is een mooie hedge in onzekere tijden. Voor de groei en de kwaliteit hoef je het aandeel niet te hebben, wel voor de ‘door de overheid gegarandeerde’ continuïteit.