NIEUW: FTSE All-World ETF. Of toch maar de AEX?

Invesco introduceert de FTSE All-World ETF. Vanquard heeft deze ETF een tijdje. Is het een goede keuze, beter dan de AEX?

Vermogensbeheerder Invesco lanceert een nieuwe ETF waarmee het beleggers op een simpele en goedkope manier blootstelling biedt aan de wereldwijde aandelenmarkten. De FTSE All-World UCITS ETF volgt de performance van de FTSE All-World Index en geeft beleggers toegang tot 4000 mid- en large caps. Invesco vraagt jaarlijks 0,15% voor de ETF, waarmee het de goedkoopste van zijn soort is in Europa. “De ETF is geschikt voor beleggers die op een makkelijke manier toegang willen tot wereldwijde aandelen, maar kan ook een solide basis zijn voor beleggers die vanuit hier hun portfolio verder willen uitbreiden”, aldus Jolien Brouwer, Head of ETF Sales Benelux bij Invesco.

Wat is beter

Echter de enorme spreiding biedt niet direct betere resultaten dan de AEX, zoals uit de onderstaande grafiek blijft. De FTSE All-World heeft het alleen beter gedaan in de periode van een bankencrisis en bancaire spanningen, wellicht vanwege meer valutaire risico’s.

Categorised in: ETF's, Nieuwe producten