Meer wanbetalingen en faillissementen

Financiële markten moeten rekening houden met tweede golf aan wanbetalingen en faillissementen. Noodmaatregelen door centrale banken bieden bedrijven de komende zes maanden een vorm van zekerheid, maar als de recessie erger wordt dan verwacht, is er meer nodig.

Dat schrijven CIO Pascal Blanqué en Deputy CIO Vincent Mortier van Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi. Zij zien dat bedrijfsobligaties afhankelijk zijn geworden van steun door centrale banken. “Als de recessie dieper wordt dan verwacht en meer maatregelen nodig zijn, is een correctie aanstaande”, aldus de Amundi-analisten.

Volgens Blanqué en Mortier gaapt er een kloof tussen de hoop en verwachtingen van financiële markten en de economische en pandemische realiteit. Die bevestigt Amundi’s voorzichtige houding en de keuze voor beleggingsthema’s die beter gepositioneerd zijn voor een langzaam economisch herstel.

Andere redenen voor de voorzichtige houding van Amundi zijn de heropleving van het conflict tussen de VS en China, de onzekerheid rondom het resultaat van de Amerikaanse verkiezingen en de hoge idiosyncratische risico’s waarmee opkomende markten als Brazilië worden geconfronteerd.

Categorised in: Corona, Research

%d bloggers liken dit: