‘Meer volatiliteit bij grotere voorsprong Joe Biden’

Beleggers moeten rekenen op meer volatiliteit op financiële markten nu presidentskandidaat Joe Biden zijn voorsprong op zittend president Donald Trump heeft vergroot. “Financiële markten houden na het debat van dinsdag steeds meer rekening met een Democratic sweep”, stelt Paresh Upadhyaya, valutastrateeg Amundi.

Biden en Trump begonnen dinsdag aan het eerste debat in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november. Amerikanen vonden het debat rommelig, onsamenhangend en vol persoonlijke aanvallen.

Trump slaagde er niet in de belangrijkste beleidsmaatregelen die hij in een tweede termijn voor ogen heeft, uit te leggen. “Het debat zou een perfecte gelegenheid zijn geweest om de belangrijkste economische en beleidsinitiatieven aan de orde te stellen die onbesliste en marginale Biden-aanhangers zouden kunnen helpen beïnvloeden”, stelt Upadhyaya. Trump liet de vragen van zijn kiezers over een tweede termijn echter onbeantwoord.

Biden slaagde er niet in zijn actieve agenda voor zijn eventuele presidentschap onder woorden te brengen, maar kon wel ingaan op enkele van zijn initiatieven op het gebied van klimaatverandering en gezondheidsbeleid. Biden waarschuwde dat Trumps Supreme Court-kandidaat Obamacare om zeep zou kunnen helpen en inbreuk zou kunnen maken op de rechten van vrouwen.