Koersdruk Air France-KLM vanwege emissie

Met Air France-KLM wordt het klassieke spel gespeeld van een lagere koers neerzetten bij een emissie.

De koers daalde gisteren met 7,6% naar 4,13 euro. Investtech: “We moeten terug naar 26 november 2021 om een even grote daling te vinden. Toen daalde het aandeel met 9.67%.” Het ziet er ook technisch gezien niet zo goed uit. Het aandeel is trendmatig negatief op de middellange termijn en een verdere daling is waarschijnlijk.

Air France-KLM gaat 4 miljard euro ophalen om de balans te versterken, wat ook hard nodig is. De Franse en Nederlands regering overwegen pro rata te participeren. De Nederlandse staat versterkt daarmee voor bijna 400 miljoen euro. Natuurlijk willen beide overheden hun risico’s beperken door de nieuwe aandelen zo goedkoop mogelijk in te kopen. Dat proces gaat gepaard met koersdruk. Het hoort bij het beursspel van een emissie.

Het aandeel stuitert al enige kwartalen tussen de 3,70 euro en de 4,60 euro. De huidige koers beweegt in het middengebied. De positie in de BollingerBands en RSI bieden ruimte voor enige koersdruk. Het blijft een aandeel voor liefhebbers, niet voor fundamentele beleggers.