Koers Zoom schiet 41% omhoog

De koers van Zoom Video Communications, beter bekend als Zoom, schoot gisteren met 41% omhoog naar 457,69 dollar na de publicatie van knallende kwartaalcijfers.

In het tweede kwartaal steeg de omzet met 355% tot 664 miljoen dollar. De winst per aandeel van 63 dollarcent is beduidend hoger dan de raming van 45 dollarcent. Voor het hele jaar verwacht het bestuur een stijging van de omzet met meer dan 280% tot rond de 2,4 miljard dollar. De winst per aandeel zal uitkomen op ongeveer 2,45 dollar tegen een gemiddelde raming van 1,60 dollar. Qua groei is het jammer dat Zoom in China alleen nog bereikbaar is via partners. Positief is de integratie van Zoom om diensten van Facebook en Alphabeth.

De koersstijging is in lijn met het overtreffen van de prognoses met 50%. Charttechnische modellen geven (nog) een buy-signaal. Fundamenteel noteert het aandeel ruim 200 keer de winst op basis van de prognose voor dit jaar en past met deze hoge waardering in het rijtje van onder meer Amazon, Baidu, Netflix, Paypal en Tesla.