Kansrijke aandelen

De Europese aandelenmarkten, dus ook de AEX, zullen positief reageren op de gepubliceerde notulen van de Fed.

Ze zijn eigenlijk als verwacht. De rente zal men nog verhogen, maar het gevaar van een agressieve verhoging lijkt geen sprake. Het blijft waarschijnlijk bij een kwartje. De Fed-bestuurders zijn wel bevreesd voor het ontstaan van een loonspiraal door de krappe arbeidsmarkt.

Hogere koersen. Maar wat biedt een potentie van meer dan 20%. Just Eat Takeaway zou zelfs met 52% kunnen stijgen, zo blijkt uit een overzicht op Saxo. De kanshebbers bieden allemaal een betrekkelijk laag dividendrendement. Shell biedt met 3,51% het meeste.

De Amerikaanse futures staan hoger. De Nasdaq zelfs 0,9%. Merkwaardig genoeg nemen de Aziatische markten een afwachtende houding aan. Ze wijken nauwelijks af van het vorige slot. Japan was dicht. In Zuid-Korea heeft de centrale bank de rente ongewijzigd gelaten, voor het eerst in een jaar. Euro/dollar 1,0621. Brent onveranderd 80,64 dollar.

AEX

Weest voorzichtig met de AEX. De index doet een aanval op de rode trendlijn voor de lange termijn. Een negatieve doorbraak wordt vaak gevolgd met een correctie. Na een stijging is dat een daling. Laat de AEX nog maar even ontstomen.