JET: Wat is een mooi koopmoment

Een zwaar verliesgevend bedrijf als JET moet je alleen kopen als de koers beneden de boekwaarde staat ofwel als de koers bij de huidige financials beneden de 50 euro staat. Gisteren noteerde het aandeel 72,25 euro. Dat niveau van 50 euro past goed bij voortzetting van de daling na de eerdere opgaande beweging in de periode 2016-2020.

JET kun je echt niet meer serieus nemen als belegging. Op een omzet van 2,6 miljard een verlies lijden van 486 miljoen euro is meer dan ongezond. Wat de reden ook is. Het betekent een negatieve nettomarge van 19%.

Het verlies wordt toegeschreven aan de gevolgen van de groei door overnames. JET mag als Napoleon enkele grote slagen hebben gemaakt, maar dreigt door grootheidswaanzin ten onder te gaan. Het bedrijf zegt dat vanaf nu de verliezen zullen dalen, maar haussiers moeten dat nog zien gebeuren.

Over de eerste 6 maanden steg de omzet met 47% tot 2,6 miljard euro. Er werd een verlies geleden van 486 miljoen. Vorig jaar was dat -59 miljoen euro.Categories: Tips van Eddy Schekman