Is AEX aan het opwarmen voor een stijging

De AEX (431,98) kan charttechnisch gaan verrassen. RSI en PROC zijn herstellende. Dat kan de basis zijn voor een mooie opgaande beweging. Weerstanden op 475 en 550.

Vandaag zijn de Europese aandelenmarkten nog niet klaar voor een herstel. In de premarket staan de indices rond de 5% in de min, wat geldt voor de DAX, AEX en Dow. Het is wachten op een kentering van de corona-crisis. Sommigen zullen wellicht enige hoop putte uit de ontwikkeling in Italië, waar aantal nieuwe besmettingen en doden zondag lager was dan zaterdag. Wereldwijd blijkt uit de cijfers (klik hier) dat nog sprake is van een stijgende trend bij een afname van de delta.

Een negatief effect op het sentiment heeft ook het wegstemmen gisteren in de Amerikaanse Senaat van de stimulerende plannen.

Ook in Azië moet overwegend fors worden ingeleverd. Alleen de Nikkei doet het goed met een winst van 1,6%. Minister-president Shinzo Abe heeft de suggestie gewekt dat de Olympische Spelen van Tokio zullen worden uitgesteld. Canada heeft al aangegeven niet te zullen komen naar de geplande Spelen. Shanghai is -1,6% vanwege de hoop op stimulerende maatregelen. Australië -4,7%, Kospi -4,1%, Hong Kong -3,8%, Indonesië -3,6% en India -8,2%.

Euro/dollar 1,0732. Euro/yuan 7,6447. Duitse Bunds -0,17 op min 0,34%. US Bonds -0,08 op 0,81%