ING, Credit Suisse of beide aandelen

Credit Suisse Group heeft vanmorgen een winstwaarschuwing gegeven voor het tweede kwartaal.

Het tweede kwartaal zal verliesgevend worden afgesloten. Oorzaken zijn: Oekraïne-oorlog en stijgende rente. Ongetwijfeld zullen de Nederlandse banken dit ook aanhalen bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

De bankaandelen staan al laag gewaardeerd. Credit Suisse heeft een koers/winst van 0 vanwege de verliezen. Het verschil tussen ING en Deutsche Bank is niet groot. ING heeft een marktcap die 90% boven die van Deutsche Bank ligt. Leuk om te weten, maar als belegger heb je er niets aan.

De koers/winst van Adyen staan torenhoog op 94,6. Dat kun je geen koopjes meer noemen voor een bedrijf dat zich enkel bezighoudt met het betalingsverkeer en nog geen fatsoenlijk signaal heeft afgegeven voor hoe het zal omgaan met de niet te stuiten opkomst van door centrale banken beheerste digitale valuta’s. Daarmee is niet gezegd dat het een knappe prestatie is hoe het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming met een marktcap die 9x die van ABN Amro is.

We zouden dan ook liever Credit Suisse willen hebben dan Adyen. Credit Suisse is een herstelkandidaat. De Oekraïne-oorlog zal eens zijn afgelopen en de rente zal eens zijn genormaliseerd.

Wie 2 bankaandelen in portefeuille zou willen nemen zou ING en Credit Suisse kunnen combineren.