GrandVision kan dalen tot beneden 22 euro

De miljardenovername van GrandVision door het Italiaanse EssilorLuxottica staat op losse schroeven, schrijft het FD. Wat nu? GrandVision noteert 27,30 euro. Dat komt neer op 31 keer de getaxeerde winst. Dat is te hoog als men in ogenschouw neemt dat EssilorLuxottica juist wilde onderhandelen over een lager bod. Een forse koersdaling lijkt het meest waarschijnlijke als het bod van EssilorLuxottica officieel van tafel wordt gehaald, misschien wel tot beneden de 22 euro.

De Italianen mogen van de deal af zonder boeteclausule, omdat GrandVision tijdens de coronapandemie de voorwaarden van de koopovereenkomst heeft geschonden. Daartoe besloot een Zwitsers arbitragehof. Beroep is niet mogelijk.

Het ligt voor de hand om te denken dat EssilorLuxottica met HAL om de tafel gaat zitten voor een nieuw bod. Een bod zal echter boven de beurskoers moeten liggen. Momenteel is deze 27,30 euro. Dat komt neer op een marktwaarde van 6,9 miljard euro, iets beneden het initiële bod van 7,2 miljard euro. De koers onder druk zetten met shorts is een heilloze weg. HAL zal dan ongetwijfeld tegenactie ondernemen door aandelen te gaan kopen.

[category tips ]Categories: Schekman