Fundamenteel dure Zoom biedt charttechnisch mooie kansen

In Duitsland wordt Zoom (officieel Zoom Video Communications) verhandeld voor 268,95 euro. Op weekbasis ligt de bovengrens van de bandbreedte op 350 euro. Fundamenteel is dat een bedenkelijk niveau. Charttechnisch biedt het aandeel juist kansen na de correctie van twee derde na de piek in oktober vorig jaar. Daardoor liggen nu weerstanden rond 310 en 400 euro.

Zoom heeft de omzet over het eerste kwartaal met 191% omhoog zien schieten tot 956 miljoen dollar tegen een raming van 96 miljoen dollar. Ook de winst is hoger dan verwacht: per aandeel 1,32 dollar tegen een raming van 0,99 dollar van analisten.

De beurs heeft positief gereageerd. In de nabeurs steeg de koers met 2% tot 332,88 dollar. Toch zijn er minpuntjes. Het probleem zit bij de groei. De ontsluiting van de coronalockdown zal ongetwijfeld een negatieve impact hebben.

Voor 2022 verwacht de onderneming een winst per aandeel van rond de 4,60 dollar tegen een analistenraming van 3,76 dollar. De groei is dus nog steeds sterker dan de verwachtingen. Echter, een geraamde koers/winstverhouding van 70 is niet goedkoop voor een bedrijfstak dat te maken krijgt met wegvallende impulsen voor groei.Categories: Tips van Eddy Schekman