Fastned hard opgelopen

Fastned laadde gisteren 17,37% bij met een slotkoers van 75,00 euro.

Investtech: “We moeten terug naar 8 december 2020 om een even grote stijging te vinden. Toen steeg het aandeel met 26.32%. Het aandeel is hiermee voor de vijfde dag op een rij gestegen en De afgelopen week is het aandeel 59,57% gestegen. Het ziet er ook technisch gezien goed uit. Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn, heeft steun rond 12,00 euro en een verdere stijging is waarschijnlijk.”

Het aandeel wordt opgestuwd door de jacht op alles wat groen en het pimpen van de koers vooruitlopend op de uitgifte van nieuwe effecten. Verhoudingen zijn echter volledig ontspoord. De omzet steeg in het vierde kwartaal met 14% naar 1,9 miljoen en is voor 17 miljoen aan nieuwe obligaties uitgegeven. De marktcap bedraagt 1,1 miljard euro.

Het kan als een veeg teken worden gezien dat voor 4 miljoen aan af te lossen obligaties zijn doorgerold naar nieuwe leningen. Een cash probleem? Er wordt in ieder geval geen uitsluitsel gegeven. Het aandeel is alleen geschikt voor speculatief ingestelde beleggers; het is zwaar overbought.