DSM: Op dit moment geen koop

Het aandeel DSM (170,55 euro) wordt verhandeld tegen een 34 keer de door analisten getaxeerde winst. Gecombineerd met de technische positie zouden beleggers gedekte calls kunnen schrijven als zij hoogtevrees hebben. Bij gedwongen levering kan men dan weer beginnen met het schrijven van puts.

Bij DSM steeg over de eerste zes maanden de aangepaste omzet met 10% tot 4,5 miljard euro en spurtte het aangepaste bedrijfsresultaat met 22% tot 925 miljoen euro. De aangepaste winst per aandeel steeg met 19% van 2,13 euro naar 2,54 euro. Het bestuur spreekt over de continuering van een goede start van het begin van het jaar. De verwachting van de groei van het bedrijfsresultaat is verhoogd. Het bestuur verwacht nu een groei van 15% tegen eerder een dubbelcijferige groei.

De prognose betekent ook een afname va de groei van het bedrijfsresultaat van 22% over de eerste zes maanden naar 15% over het hele jaar. Gezien de toename van de belastingdruk betekent dat doorgerekend een stijging van de winst per aandeel van rond de 12%. Volgens Refinitiv lag de gemiddelde groei over de afgelopen 5 jaar 22%.Categories: Tips van Eddy Schekman

Tags: