De jacht op zilver is geopend

De chart voor de iShares Silver Trust (20,60 euro) geeft aan dat er weerstanden liggen op 25 en 31 euro op Euronext Brussel. Reddit-hunters hebben de smaak te pakken gekregen met hun jacht op potentiële koersstijgingen door opgebouwde short. Nu is zilver aan de beurt.

Het zal aan niemands aandacht zijn ontsnapt dat beleggers en masse zich hebben gewapende tegen de shortposities die zich hadden opgebouwd in GameStop en AMC, waardoor sinds begin dit jaar de koersen zijn gestegen met respectievelijk met 1.675% tot 325 dollar en met 525% tot 13,26 dollar.

Inmiddels hebben deze hunters op de effecten van shorts te bakens verzet naar zilver. De koersen van zilvermijnen lopen op. Coeur Mining is in 2 dagen met 16,9% gestegen en Pan American Silver met 14,7%. De iShares Silver Trust steeg in dezelfde periode met 6,7%. “#Silversqueeze” wordt op Twitter als aanjager gezien voor de groeiende belangstelling, aangemoedigd door beleggers die bullish zijn op bitcoin (-2,1% op 33.619 dollar).

Lees hier de column van Martine Hafkamp over de fundamentele perspectieven voor zilver: https://www.cashcow.nl/columns/zilver-meer-dan-een-vluchthaven/