Dag Corona, dag Netflix

Het abonnement op Netflix kan langzamerhand opgezegd worden. Het coronavirus maakt nauwelijks kans met dit mooie weer, maar vergeet niet om 26 juni vanuit huis naar ons vernieuwend digitale event te kijken: de BeleggersFair Kennis Update.

Lockdowns worden opgeheven; we mogen weer naar buiten. Een terrasje pakken is met zijn beperkingen aantrekkelijker dan voor de computer hangen en de buitenlucht niet kunnen inademen. Ontsnappen aan de handboeien van de eentonigheid. Op Netflix ben je snel uitgekeken. De aanvoer van redelijk goede series is te beperkt om een lockdown aangenaam vol te houden. Wat moet je er nog mee? Dat geldt zeker voor het aandeel met een koersstijging sinds begin dit jaar van 27% tot 420 dollar. Zelfs bij een gehalveerde koers moet nog altijd meer dan 40 keer de winst worden betaald.

Dag Corona, dag NetflixZoom Video Communications, beter bekend als Zoom, is ook zo’n overgewaardeerd aandeel met een waardering van meer dan 1.200 keer de winst. Ja, u leest dat goed: meer dan 1.200 keer de winst. Sinds begin dit jaar is de koers met ruim 200% gestegen tot 208 dollar. Aandelenkoersen schieten tegen het corona-gevoel in omhoog. De AEX is na het testen van de drempel in maart in 3 maanden met meer dan 40% gestegen. Het risico op een tweede coronacrisis is pas geweken nadat een vaccin is gevonden. Centrale banken hebben de economie tot 8% van het bnp monetair gestut. Dan willen aandelenmarkten wel omhooggaan. Toch is het niet de tijd om speculatieve avonturen aan te gaan. Let goed op wat u koopt, waarbij ik een sterke voorkeur heb voor aandelen van bedrijven die te allen tijde geen enkele overheid zal laten omvallen.

Veel plezier met het kijken naar de BeleggersFair Kennis Update

Deze column is eerder gepubliceerd in de Cashcow Tabloid. 

 

Lees hier het orginele bericht:Categories: Eddytorial, Opinie