Christina Hooper (Invesco): ‘Volatiel najaar’

De oplaaiende pandemie in Europa en Amerika vergroot de dreiging van nieuwe lockdowns en met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten voor de deur lijkt de kans op snelle aanvullende steun bekeken.

Met deze onzekerheden kunnen beleggers zich schrap zetten voor een volatiel najaar, waarschuwt Christina Hooper, chief global market strategist bij Invesco, in haar nieuwste blog op de website van de assetmanager. De Amerikaanse maakt zich daarbij zorgen over de ‘groeiende kans dat de verkiezingsuitslag aangevochten zal worden’.

De regering Trump toont zich niet bereid verspreiding van het virus echt tegen te gaan. De minister van volksgezondheid zei hier zelfs ‘geen controle’ over te hebben en zich te focussen op medicatie en vaccins.

De kans op een nieuw stimuleringspakket vanuit de Amerikaanse overheid verdwijnt intussen langzaam achter de horizon. Dit ondanks de aandrang van politici om tegen hun mogelijke herverkiezing guller te worden. ‘Onderhand geloof ik dat dit zeer onwaarschijnlijk wordt — terwijl het meer dan ooit nodig is’, aldus Hooper.

De Invesco-strateeg zegt optimistisch te blijven voor de lange termijn en adviseert beleggers daarom niet in paniek te raken. ‘Breng geen grote wijzigingen aan in de portefeuille uit angst’, wijst ze. Het is volgens haar beter uit te zien naar nieuwe beleggingskansen.

Categorised in: Markten, Research