Bitcoin op weg naar bodem of steun

Bitcoin denderde gisteren tot beneden de 32.000 dollar. Allerlei haussemotieven knappen als zeepbelletjes. Waar ligt de bodem?

De grote uitslagen van bitcoin worden vooral veroorzaakt door marktwerking. Beleggers rennen achter elkaar aan, zowel in een stijgende als een dalende markt. De daling van boven de 60.000 tot beneden de 32.000 is daar en gevolg van. Voor bitcoin zal nooit en te nimmer een fundamenteel waardeoordeel kunnen worden uitgesproken. Bitcoin zal naar alle waarschijnlijk nooit die krachtige beweging hebben laten zien zonder het verruimende beleid van de centrale banken. (Het zegt dus iets over de risico’s van andere markten die op dezelfde wijze zijn gevoed.)

Bodem of steun

Door de prijsdaling doet bitcoin een aanval op de low van begin dit jaar van 30.000 dollar. Op basis van de RSI en de Bollinger Bands kan worden gesteld dat daar een soort van bodem ligt. De vraag is echter wat de hoofdbeweging is ofwel vanuit welke low is de opgaande beweging naar 60.000 dollar begonnen. Afgaande op de RSI liggen diverse bodems tussen 4.000 en 10.000 dollar, waardoor een sterke steunniveaus liggen tussen de 20.000 en 25.000 dollar.Categories: Crypto