BinckBank: Shell meest favoriete aandeel, daarna ING en ASML

Na een paar maanden van lichte daling is in maart voor het eerst dit jaar weer sprake van een groeiend vertrouwen van particuliere beleggers in financiële markten.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van februari, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Particuliere beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +2,7 (op een schaal tussen -10 en +10), wat duidelijk hoger is dan de +2,1 van een maand geleden.

Shell is nog steeds de beursfavoriet en Tesla doen beleggers het liefst van de hand. Hoewel de techsector de populairste categorie blijft valt vooral op de dat de financiële sector de medische sector van de tweede plek heeft verdrongen.

Vertrouwen weer iets omhoog

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse beleggers van BinckBank in maart positiever naar de financiële markten kijken. Deze maand is dit +2,7 (op een schaal van -10 tot +10), tegen +2,1 in februari.

Daarmee is de graadmeter echter nog niet terug op het niveau van december (+3,4). Wel geeft een op de vijf beleggers nu een 7 of hoger aan het beursklimaat, terwijl 4 procent een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat de AEX de komende maand met 1,7% en de S&P 500 ruim 2% zouden kunnen aantrekken.

image

Beleggers voorzichtig met Tesla

Shell blijft voor beleggers het favoriete aandeel om te investeren. Tesla voert daarentegen duidelijk de lijst met aandelen aan die beleggers bij voorkeur zouden verkopen.

De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. ING
  3. ASML

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Tesla
  2. Shell
  3. ASML

Tech populairst, opmars financiële sector

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen, maar de financiële sector staat voor het eerst sinds lange tijd op de tweede plek.

image

Europa en euro

Europa blijft met 66 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (26 procent).

De grootste groep beleggers denkt nog steeds dat de euro komende maand verder zal aantrekken ten opzichte van de dollar, Bijna drie op de tien beleggers zien de euro de komende maand sterker worden terwijl een op de zes het omgekeerde denkt.