Beleggers zijn niet bang, hun vertrouwen neemt toe

Ondanks dat recente beursrecords bij sommige analisten voor hoogtevrees zorgen, blijft het vertrouwen van particuliere beleggers in de financiële markten nog steeds toenemen.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van april, waarin beleggende klanten hun oordeel geven over het klimaat op beurs.

Particuliere beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +3,0 (op een schaal tussen -10 en +10), de hoogste stand van dit jaar en daarmee ook opnieuw hoger dan een maand eerder toen een +2,7 resulteerde.

Shell blijft in april het favoriete aandeel onder particuliere beleggers, maar Besi is op de tweede plek een opvallende nieuwkomer. ASML maakt de top-3 vol.

De techsector is de populairste sector om in te investeren, op ruime afstand gevolgd door de financiële sector.

Vertrouwen opnieuw iets verder omhoog

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van Saxo Bank blijkt dat Nederlandse beleggers van BinckBank in april positiever naar de financiële markten kijken. Deze maand is dit met +3,0 (op een schaal van -10 tot +10) de hoogste stand van het jaar, tegen +2,7 in maart. Ruim een op de drie beleggers geeft nu een 7 of hoger, terwijl slechts 3 procent een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat zowel de AEX als de S&P 500 de komende maand ruim 2% zouden kunnen aantrekken.

image

Beleggers ontdekken Besi

Besi, dat onlangs naar de AEX promoveerde, pakt ook voor het eerst een plekje in de favoriete aandelen top-3 van BinckBank-beleggers. In de eerste week van april was het aandeel ook het meest verhandelde fonds.

De recent flink gestegen aandelen Shell en ASML zorgen voor gemengde reacties bij beleggers. Een deel ziet de aandelen nog steeds als aantrekkelijk, maar anderen juist niet.

De favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. Besi
  3. ASML

De favoriete aandelen voor verkoop

  1. Shell
  2. ASML
  3. Tesla

Techsector populairst

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen, op afstand gevolgd door de financiële sector.

image

Europa en euro

Europa blijft met 62 procent het continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (27 procent).

De grootste groep beleggers – circa 40 procent – denkt dat de euro en de dollar elkaar komende maand in evenwicht houden. Een kwart ziet de euro aantrekken en een zelfde groep verwacht juist het omgekeerde.

Categorised in: Markten, Research