ASML kan vraag niet bijbenen

ASML heeft in de eerste drie maanden van 2022 de eigen outlook gehaald. Dat is overeenkomstig de verwachting van Salah Bouhmidi , marktanalist IG.

“Dit bleek woensdag uit cijfers van de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleiderindustrie. De omzet van ASML kwam uit op 3,5 miljard euro. Dat is aan de bovenkant van de bandbreedte van 3,3 tot 3,5 miljard euro waarop ASML vooraf rekende. Bij een brutomarge van 49,0 procent, in lijn met de circa 49 procent waarop ASML rekende, behaalde het bedrijf een nettowinst van 695 miljoen euro. Een kwartaal eerder verdiende het bedrijf 1,8 miljard euro op een omzet van krap 5 miljard euro. ASML haalde afgelopen kwartaal voor 7,0 miljard euro aan orders binnen. Daarvan komt 2,5 miljard euro voor rekening van de EUV-technologie. Ook de orders voor DUV noemde ASML erg sterk.”

Voor de groeivooruitzichten is het positief dat het bedrijf de vraag naar chipmachines niet kan bijbenen. Dat rechtvaardigt een hoge koers/winstverhouding, van 37,5 bij een koers van 596.90 euro, een plus van 6,3%. De RSI staat laag genoeg om een hogere koers te mogen verwachten.