ASMI: Hoe groot kan een correctie zijn

ASMI heeft het afgelopen jaar geen fatsoenlijke, wezenlijke correctie meegemaakt. Bij een kentering kan de koers met 80 euro dalen. Haussiers moeten dus op hun hoede zijn.

Het is een tijdje geleden dat ASMI zo’n lekkere koersknal maakte als vrijdag. De koers steeg op de laatste beursdag van de week met 4,0% tot 366 euro. Medio mei was de dagstijging van 4,3% nog iets hoger.

Beleggers lijken zich totaal niet druk te maken om de potentie van de onderneming. De foward koers/winst ligt op 40. Dat is hoog. De orderontvangst van de onderneming is sterk, zo blijkt uit eerdere statements. Dat wijst op groei. Een nettomarge van 25% komt dan smakelijk sterk tot uitdrukking in de ontwikkeling van de winst per aandeel. Misschien wordt het tijd om de aandacht te verschuiven richting aandelen met een hoge nettomarge.

Het charttechnisch plaatje is ook veelzeggend. Op dag-, week- en maandbasis (grafiek) is het aandeel overbought, staat het bovenin de bandbreedte en laat het een parabolisch koersverloop zien.Categories: Tips van Eddy Schekman

Tags: