Amundi: SPAC-markt zal volwassener uit afkoelingsperiode komen

Er gloort een afkoelingsperiode voor de markt van nieuwe SPAC’s (Special Purpose Acquisition Company). Door toenemende belangstelling van de Securities and Exchange Commission lag het aantal nieuwe SPAC IPO’s in maart op 14 en april op nul, terwijl in januari en februari van 2021 nog meer dan 200 SPAC IPO’s werden aangekondigd.

Dat schrijft Deputy CIO Vincent Mortier van Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi. Mortier waarschuwt beleggers voorzichtig te zijn met investeren in SPAC’s. “Beleggers dienen slechts een marginaal deel van hun portefeuille toe te wijzen aan SPAC’s, de juiste due diligence te doen aangaande de sponsors en de SPAC-structuur”, benadrukt Mortier.

De Amundi-specialist wijst erop dat het fenomeen SPAC’s een kantelpunt bereikt nu prestaties voor beleggers achterblijven. “Dit valt samen met het verscherpte toezicht door de Securities and Exchange Commission (SEC), hetgeen beleggers afschrikt en vraagtekens zet bij enkele SPAC-praktijken. De SEC-interventie koelt nieuwe IPO-activiteit verder af en geeft de hele SPAC-markt tijd om zich te bezinnen op haar toekomst.”

Dit betekent niet het einde van SPAC’s, benadrukt Mortier. “Aan het einde van dit overgangsproces zijn SPAC’s gespecialiseerder en zijn zij transparanter over de sectoren waarin ze overnames willen doen en de financiering. Al deze verbeteringen zullen de SPAC-markt veerkrachtiger en volwassener maken en mogelijk aantrekkelijker voor langetermijnbeleggers.”

Via deze link leest u de volledige analyse ‘SPACs: Beyond exuberance, back to reality’.Categories: Research