Amundi Funds ESG Improvers-fondsenreeks

Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi Asset Management kondigt de lancering aan van de Amundi Funds ESG Improvers-fondsenreeks. Dit zijn actief beheerde strategieën voor beleggers die ernaar streven om ESG-gerelateerd groeipotentieel in een vroeg stadium te benutten.

In aanvulling op de traditionele ESG-benadering, richt deze strategie zich meer op veelbelovende ESG-perspectieven, gebaseerd op 3 principes:

  • Het uitsluiten van bedrijven die niet aan het ESG-raamwerk van Amundi voldoen;
  • Het selecteren van bedrijven die fundamenteel aantrekkelijk zijn en die materiële vooruitgang op het gebied van ESG laten zien. Deze bedrijven worden geïdentificeerd door middel van een fundamenteel bottom-up beleggingsproces dat de eigen ESG- methodologie van Amundi integreert;
  • Het voeren van actief engagement met de bedrijven waarin wordt belegd met als doel het financiële en ESG-beleid van het bedrijf als geheel te begrijpen en positief te beïnvloeden.

Momenteel biedt de ESG Improvers-reeks twee aandelenfondsen: Amundi Funds European Equity ESG Improvers en Amundi Funds Pioneer US Equity ESG Improvers, waarvan het rendement wordt afgezet tegen respectievelijk de MSCI Europe Index en de S&P 500 Index. In de toekomst zullen er meer fondsen worden toegevoegd aan de ESG Improvers-reeks, waaronder aandelen- en Fixed Income- strategieën. Met deze reeks kunnen beleggers hun portefeuille- assetallocatie van de ESG-koplopers van morgen toepassen.

Vincent Mortier, deputy CIO bij Amundi: “ESG Improvers is een nieuw concept dat Amundi heeft ontwikkeld en die onze kracht in verschillende teams en locaties benut. Hiermee kunnen beleggers deel uitmaken van een actief beheerde portefeuille van de ESG-winnaars van morgen. Dit fundamentele bottom-up concept is ontworpen om aantrekkelijke, voor risico gecorrigeerde rendementen te bieden en om bedrijven aan te moedigen hun ESG-kwalificaties te verbeteren.”

Categorised in: Nieuwe producten, Research