Amundi Euro Corp 0-1Y ESG – UCITS ETF DR

Amundi, Europa’s grootste vermogensbeheerder en pionier op het gebied van verantwoord beleggen, kondigt vandaag de uitbreiding aan van zijn ESG ETF-assortiment met de introductie van een nieuwe ETF, de ‘Amundi Euro Corp 0-1Y ESG – UCITS ETF DR’. De ETF is genoteerd aan het Duitse handelsplatform Xetra en wordt aan beleggers aangeboden tegen een concurrerende doorlopende vergoeding van 0,08% op jaarbasis.

Met het nieuwe core building block biedt Amundi beleggers exposure naar vastrentende waarden met een sterke ESG-integratie. De ESG ETF-reeks van Amundi biedt nu blootstelling aan Euro Aggregate SRI, Euro Corporate SRI, Euro Corporate SRI 0-3 en US Corporate SRI en Ultra Short 0-1Y Euro Corporate ESG-indices.

Al deze ETF’s zijn geclassificeerd onder artikel 8 van de SFDR.

Amundi heeft meer dan 40 jaar ervaring met het beleggen in obligaties en meer dan €790 miljard aan vastrentende beleggingen onder beheer. Door deze expertise te combineren met een onbetwist leiderschap op het gebied van verantwoord beleggen, is Amundi ideaal gepositioneerd om beleggers te begeleiden bij hun ESG-transitie en hen een robuust aanbod van duurzame vastrentende beleggingsoplossingen te bieden.