Als dat maar goed gaat! NN Group koopt misschien iets van het veel duurdere Metlife

NN Group wil voor 740 miljoen dollar de Europese activiteiten overnemen van de Amerikaanse branchegenoot Metlife.

Het door Bloomberg gepubliceerde bericht wordt niet bevestigd. NN staat onder druk staat van Elliot Investment Management vanwege de achterblijvende ontwikkeling van de koers. Elliott is van mening dat onderdelen moeten worden afgestoten en/of met meer risico moet worden belegd.

NN Group noteert 40,35 euro. De boekwaarde bedraagt 124 euro per aandeel. De marktkapitalisatie van 12,8 miljard komt volgens Refinitiv overeen met de bedrijfswaardering van 12,6 miljard euro. De koers/winstverhouding bedraagt 6,8.

Ter vergelijking. Aegon noteert 3,68 euro. De koers/winst bedraagt 25,4. De boekwaarde per aandeel bedraagt 12 euro. De marktkapitalisatie van 7,5 miljard euro ligt beduidend beneden de bedrijfswaarde van 11,5 miljard euro.

Metlife noteert 61,02 dollar. De koers/winst bedraagt 48,9. De boekwaarde bedraagt 75 dollar. De marktkapitalisatie van 53 miljard dollar is iets hoger dan de bedrijfswaardering van 51 miljard.

Conclusie

Onze voorkeur gaat uit naar Aegon. Het gevaar bestaat dat NN met de overname van Metlife een kat in de zak koopt, althans die indruk wordt gewekt als naar de waardering van beide bedrijven wordt gekeken. Metlife heeft een veel hogere koers/winstverhouding en een koers die boven de boekwaarde staat.

Wie voldoende vertrouwen heeft in de acquisitiegesprekken van NN, zou de aandelen kunnen kopen voor de lange termijn, vooropgesteld dat men geen aandelen Aegon bezit.Categories: Tips van Eddy Schekman