Ahold en financials nu even niet voor traders

Beleggers moeten niet hopen op positieve reactie op de resultaten van de financials die deze week worden gepubliceerd.

Uit een charttechnische scan van de aandelen die deze week gevoelig zijn voor de publicatie van de kwartaalcijfers, blijkt dat ABN Amro, Aegon en NN alle drie boven de bovengrens van de bandbreedte noteren. Dat verkleint aanzienlijk de kans op een positieve reactie. Qua RSI heeft ABN Amro de beste ratings. ABN Amro en ING behoren m.i. tot de meest aantrekkelijke Nederlandse financials.

De ontwikkeling van de rente is niet in het voordeel van de financials voor de korte termijn. Het rendement op Nederlandse staatsleningen heeft een steun getest op basis van de daling die in mei is ingezet.

Veder zullen beleggers uitkijken naar de cijfers van Ahold Delhaize. Het aandeel moet alleen worden gekocht als vandaag en morgen de notering onder druk staat. Wie de aandelen heeft zou gedekte calls kunnen schrijven.

De cijferstroom in de VS begint op te drogen. Het Chinese bedrijf Baidu biedt de meeste potentie (15,3%). Ook Walt Disney (potentie 4,1%) is interessant vanwege hun streaming.Categories: Tips van Eddy Schekman