Ahold Delhaize: 29,68 – waarom nu gedekte calls schrijven

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. (AD) steeg met zoveel als 8.0% en eindigde op 29.68 euro. De koers is doorgeschoten. Wat nu?

Investtech: “We moeten terug naar 20 november 2008 om een even grote stijging te vinden. Toen steeg het aandeel met 8.9%. Het aandeel doorbrak de weerstand bij 28.52 euro in een rechthoek patroon. Dit genereerde een koopsignaal met een toenemend handelsvolume en een verdere stijging tot 30.17 euro in de loop van vier maanden is waarschijnlijk.”

De kwartaalcijfers gaven de koers een fundamentele impuls. In Q4 steeg de onderliggende winst met 14% tot 1 miljard euro bij een stabiele operationele winstmarge van 4,4%. Daar was wel bijna een miljard aan bezuinigingen voor nodig. Ook in 2023 zal eenzelfde bedrijf worden bezuinigd.

Meevallende cijfers en een relatief lage omzet in het aandeel hebben voor een uitslag gezorgd waardoor de koers flink boven de bovengrens van de bandbreedte is gekomen op zowel dag- als weekbasis. Actieve beleggers kunnen daar slechts een antwoord op hebben: gedekte calls schrijven.