AEX: oppassen!!!

De Europese aandelenmarkten blijven hangen in een afwachtende houding. De risico’s nemen toe.

Oplopende geopolitieke spanningen zorgen voor de afwachtende houding. De angst groeit dat Rusland een aanval zal uitoefenen op Oekraïne om het in te lijven. Brent gaat moeizaam omlaag met een verlies van 0,6% op 79,81 dollar. Een signaal dat de markt niet gelooft in de effectiviteit van de oproep van VS-president Biden dat landen hun strategische olievoorraad moeten aanspreken om de prijs omlaag te krijgen. De ontwikkeling van de inflatie en de coronabesmettingen zijn andere hoofdpijndossiers voor haussiers.

De futures bewegen rond het slot van gisteren met een tendens om licht aan te trekken. Azië is lager. Nikkei -0,8%, Shanghai -0,4%, CSI 300 -0,7%, Sensex -0,5% en Australië +0,2%. Euro/dollar 0,1% hoger op 1,1331. Bitcoin -0,7% op 59.923 dollar. Rentes onveranderd: Duitse Bunds -0,2440%, US Bonds 1,5803%.

Met uitzondering vor de Dow Jones is het saldo potentie/risico voor andere markten nog negatief. De inflatie blijft een heet hangijzer gezien de potentie voor de olieprijs.

AEX

De trend voor de AEX lijkt bij 827,57 de aanzet te geven voor een verslechtering van de trend. De RSI staat al enige tijd aan de hoge kant. Dat vergroot de kans op een correctie. Longposities deels afdekken.Categories: AEX/AMX