Categorieën
AEX/AMX

AEX of iets anders

Uit een scan op dagbasis blijkt dat de RSI’s voor alle markten niet erg hoog staan. De FTSE 100, Hang Seng, Brent, Stoxx 600 en Broad Commdodities staan nog beneden het voortschrijdend gemiddelde.

De euro biedt meer potentie versus de Chinese yuan dan de Amerikaanse dollar, wat een indicatie kan zijn van toenemende handelsspanningen in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Uit de scan blijkt verder dat de potentie voor de Dow Jones, Nasdaq en S&P wordt overschaduwd door een lagere dollar.

De AEX noteert op 557,92 nauwelijks beneden de vorige belangrijke top iets boven de 558. Een stijging tot boven de 559 zal positief worden uitgelegd door de markt. De Parabolic SAR laat een stijgende trend zien, maar wel bij een AEX die op dagbasis bovenin de bandbreedte staat. Op weekbasis ligt de bovengrens op 580.

Er kan een impuls vanuit gaan dat VS-president Trump uit het ziekenhuis is ontslagen. Verwacht geen koerswonderen. De Amerikaanse futures laten een verdeeld beeld zien. Shanghai is nog dicht. Nikkei +0,5%, Kospi +0,4%, Hong Kong +0,7% en Australië +0,1%.