AEX

Aandelenmarkten zijn nog steeds niet in staat om een punt op de horizon te zetten. Ze moeten het hebben van de waan van de dag. Dat betekent volatiel in de tijd.

Het sentiment hangt af van wat over de koersschermen rolt. Nu is dat nog de vrees voor een Amerikaans verbod van AI-chips naar China. Nvidia daalde daardoor gisteren met 3,1% en AMD met 2,4%. Intel deed niet mee gezien de koersstijging van 2,3% naar 34,10 dollar. Intel heeft ruimte voor een stijging naar 36,50 dollar op basis van de bandbreedte.

Amerikaanse futures staan lager, Nasdaq -0,3%. Nikkei +1,9%; Japan lijkt wel als een veilige haven voor aandelen worden gezien. China binnenland vrijwel onveranderd. Hong Kong -0,1%, Sensex +0,7% en Indonesië onveranderd. Euro/dollar 1,9945. Brent +0,4% op 72,57 dollar door een sterkere daling van de Amerikaanse olievoorraad dan voorzien. Voor Brent ligt een stevige bodem op 72 dollar.

Met wat geluk komt de AEX boven de trendlijn. Daarna is ruimte voor een stijging naar 780 op weekbasis, Gisteren sloot de AEX op 761.

»