Adyen heeft heel wat meer te bieden dan de AEX

Koersstechnisch kan Adyen oplopen, maar dan moet je wel fundamenteel je kop in het zand steken. Het aandeel noteert 1.906 euro. Op dagbasis ligt de bovengrens van de bandbreedte op 2.126 euro, wat neerkomt op een potentie van 11,5%. Dat is beduidend meer dan de potentie van 1,2% voor de AEX.

Adyen heeft een branchevergunning verkregen van de Fed, daarmee heeft het geen banken meer nodig voor de verwerking van transacties. Het is een steun in de rug voor de concurrentiestrijd met andere betaaldienstverleners in de VS, zo schrijft het FD.

Adyen wordt voor 216 keer de winst verhandeld. Dat is een hoge waardering voor een bedrijf waarvan het concept technisch behoorlijk is uitgekristalliseerd. Groei wordt steeds belangrijker voor een onderneming als Adyen die niet langer disruptief is en wordt geconfronteerd met de opkomst van concurrerende diensten.

Charttechnisch lijkt echter een nieuwe opwaartse periode ontstaan. De koerstrend kan omslaan van een daling in een stijging. De RSI bouwt opwaartse kracht op.Categories: Tips van Eddy Schekman